Formulering & användning

Lamisil® kräm lindrar symtomen samtidigt som den behandlar infektionen. Här hittar du information om hur krämen verkar - och hur den används för att bekämpa fotsvamp.

Så här fungerar den - Lamisil® kräm
Så här fungerar den

Fotsvamp måste behandlas med ett läkemedel mot svamp. Den aktiva substansen i Lamisil® kräm - det svampdödande ämnet terbinafin - bekämpar infektionen genom att hindra svampen från att fortsätta växa och sedan döda den.

Lamisil® kräm är mild och vårdar också den hudirritation som infektionen orsakar. Därmed behandlas fotsvampen samtidigt som symtom som klåda och sveda lindras. Flexibel applicering är också ett plus: du kan stryka på Lamisil®. Kräm direkt på de områden som behöver behandlas. Och eftersom den inte innehåller alkohol, torkar krämen inte ut dina redan känsliga fötter.

Så här använder du den

Börja med att tvätta fötterna med varmt vatten och mild tvål. Torka dem sedan varsamt. Ta en liten klick Lamisil® kräm på fingret. Lägg ett tunt lager kräm på och omkring angripen hud och gnid in lätt. Tvätta händerna efter behandlingen så att inte krämen av misstag kommer i ögonen.

Om du har den okomplicerade formen av fotsvamp som sitter mellan tårna, behöver du applicera på Lamisil® kräm en gång om dagen i en vecka. Kom ihåg att tvätta händerna noga efter att du har använt krämen - på så sätt undviker du att svampinfektionen sprider sig till andra delar av kroppen.