Lamisil® kräm

Du har antagligen fortfarande en del frågor om fotsvamp och behandlingen. Förhoppningsvis hittar du svaren i den här listan med vanliga frågor.

Vanliga frågor
Kan jag sluta att använda Lamisil® kräm så snart symtomen försvinner?

Nej. Bara för att Lamisil® kräm har lindrat symtomen betyder det inte att infektionen är borta. Därför är det viktigt att du använder Lamisil® kräm enligt anvisningarna.

Vad ska jag göra om jag glömmer att applicera krämen?

Applicera den så fort du kommer ihåg det och fortsätt med behandlingen enligt anvisningarna. Ta inte dubbelt så mycket kräm.

Kan behandlingen ge några biverkningar?

Liksom alla läkemedel kan Lamisil kräm orsaka biverkningar men alla användare behöver inte få dem. I sällsynta fall kan den aktiva beståndsdelen framkalla en allergisk reaktion. Om du får en allergisk reaktion, tvätta och torka och kontakta läkare. Om du tror att krämen irriterar eller torkar ut huden, fråga läkare eller apotekspersonal om råd.

Hur många gånger om dagen ska jag använda Lamisil® kräm?

Om du har den okomplicerade formen av fotsvamp som sitter mellan tårna, behöver du applicera Lamisil® kräm en gång om dagen i sju dagar.

Smittar fotsvampen fortfarande när jag har börjat behandlingen med Lamisil® kräm?

Fotsvampen kan smitta fast du har påbörjat behandlingen. Det är viktigt att du använder krämen enligt anvisningarna för en grundlig behandling: en gång om dagen i en vecka.

Kan jag använda Lamisil® kräm om jag är gravid eller ammar?

Rådfråga din läkare om du har fotsvamp medan du ammar eller är gravid. Ammande mödrar ska inte använda Lamisil® kräm.

Finns det något mer jag kan göra under behandlingen av fotsvampen?

Tvätta fötterna varje dag och torka dem sedan noggrant. Du ska också byta handduk, tvättlapp och strumpor varje dag under behandlingen. Och slutligen, låt bli att klia på de infekterade områdena. Om du kliar kan svampen sprida sig och orsaka en ny infektion.