Formulering & användning

Lamisil Singeldos® är särskilt formulerad för att bekämpa fotsvamp med en enda applicering. Ta reda på mer om produkten - och hur den används för att behandla fotsvamp.

Så här fungerar den - Lamisil Singeldos ®
Så här fungerar den

Lamisil Singeldos® är den första och enda produkten som bara behöver appliceras en gång.

Så här fungerar den: när Lamisil Singeldos® appliceras bildar den en film på huden. Efter cirka tre dagar försvinner filmen men den aktiva substansen, terbinafin, finns kvar i huden där den verkar effektivt för att bekämpa fotsvampen. Lamisil Singeldos® dödar svampen som orsakar infektionen, istället för att bara hindra den från att växa.

Det enda du behöver göra för att behandla fotsvampen och befria dina fötter är att applicera Lamisil Singeldos® en enda gång.

Fler fördelar med Lamisil Singeldos® : Många som har fotsvamp tycker att det är jobbigt att använda en kräm, gel eller sprej varje dag under en längre tid. Därför avbryter de ofta behandlingen så snart symtomen försvinner - men innan infektionen är helt borta. Olyckligtvis finns det risk för att fotsvampen kommer tillbaka om inte hela behandlingskuren genomförs enligt anvisningarna - och att en ond cirkel med återkommande infektioner skapas.

Med Lamisil Singeldos® slipper du de problem som en avbruten behandling kan leda till: en singeldos räcker för att behandla fotsvampen.

Så här använder du den

En enkel behandling mot fotsvamp i en dos. Lamisil Singeldos® ska appliceras på båda fötterna efter att du har duschat eller badat. Börja med att applicera halva tubens innehåll på den fot där symtomen är värst. Använd sedan resten av tuben till den andra foten - även om den inte har några synliga tecken eller symtom. Använd fingrarna till att stryka på produkten på huden mellan, ovanpå och under tårna. Applicera sedan produkten på fotsulan och cirka 1,5 cm upp på sidan av foten.

Lamisil Singeldos® ska strykas på i ett jämnt skikt över fötterna - inte gnuggas in. Låt produkten absorberas i 1–2 minuter efter applicering. Avsluta behandlingen med Lamisil Singeldos® med att tvätta händerna noga för att undvika att sprida infektionen till andra delar av kroppen. Kasta den förbrukade tuben efter behandlingen - du ska ha gjort slut på hela tuben. Och kom ihåg: tvätta inte fötterna med tvål på 24 timmar efter att du har applicerat Lamisil Singeldos®. Nu är fötterna redo för ett par rena strumpor av bomull eller ylle och välsittande skor. Lamisil Singeldos® bör lindra symtom som klåda och sveda inom några dagar. Även om du nu snart har blivit av med fotsvampen för den här gången, är det viktigt att du ser till undvika en ny infektion genom att följa råden om förebyggande och sköta om dina fötter.