Kraftig svettning

Kroppen svettas för att hålla kroppstemperaturen inom ett idealiskt intervall. Men hos vissa människor producerar svettkörtlarna i fötterna, händerna eller under armarna överdrivet mycket svett, ett tillstånd som kallas hyperhidros. Prata med din läkare om du misstänker att du har hyperhidros.

Komplikationer

Även om det inte är skadligt att utsöndra mycket svett, kan det orsaka känslomässiga problem och leder ofta till social ängslan och skam för dem som är drabbade. Och eftersom fötterna ofta är fuktiga, löper människor med hyperhidros ökad risk att få svampinfektioner som fotsvamp.

Leva med problemet

Om du har hyperhidros, bör du sköta om dina fötter och minimera risken för fotsvamp genom att följa stegen till friska och glada fötter, och genom att läsa tipsen om förebyggande.

Prata med din läkare om du tycker att du har problem med kraftig svettning eller om du har återkommande infektioner. Fundera också på att gå med i en stödgrupp om du känner dig generad eller skäms. Ibland kan det kännas skönt att veta att andra har samma problem som man själv.