Hoppa till innehåll
Bakgrund behandla och förebygga

Lamisil – din pålitliga partner i behandlingen av fotsvamp

Lamisil-produkterna innehåller terbinafin, en av de effektivaste1 antimykotiska (svampbekämpande) aktiva substanserna. För fotsvamp mellan tårna räcker en veckas behandling med Lamisil. Med den filmbildande lösningen Lamisil Singeldos räcker det med bara en applicering.

1: Rotta Efficacy Antifungal treatment dermatophytosys BJD 2012, Rotta Efficacy Topical antifungal treatment dermatophytosys JAMA 2013

Hur du använder Lamisil Singeldos på rätt sätt

Applicera Lamisil Once på båda fötterna

Applicera Lamisil Singeldos på båda fötterna

Tvätta och torka fötterna noga innan du använder den filmbildande lösningen. Applicera allt innehåll i tuben med Lamisil Singeldos på båda fötterna, även om bara den ena har symtom på fotsvamp.

Fördela lösningen mellan, under och på alla tår

Fördela lösningen mellan, under och på alla tår

Fördela sedan Lamisil Singeldos på fotsulorna och fotens sidor upp till ca 1,5 cm. Vänta i två minuter innan du sätter på strumpor och skor.

Du kan tvätta fötterna igen 24 timmar efter appliceringen

Du kan tvätta fötterna igen 24 timmar efter appliceringen

Några dagar efter att du använt Lamisil Singeldos bör symtom som klåda, sveda eller smärta ha lindrats. Se också våra tips om hur du undviker en ny infektion.

Varför behandlingen av fotsvamp inte ska avslutas i förtid

Varför behandlingen av fotsvamp inte ska avslutas i förtid

Att symtomen lindras innebär inte att fotsvampen har besegrats. Om behandlingen avslutas i förtid kan fotsvampen komma tillbaka. Fortsätt därför behandlingen i enlighet med bipacksedeln, även om du inte längre har några symtom. Lamisil-produkterna fortsätter att verka efter behandlingstidens slut. De verkar effektivt mot fotsvamp och minskar risken för återkommande infektioner med jämförelsevis kort behandlingstid.

Om du vill bli av med fotsvamp mellan tårna utan att behöva behandla den dagligen, är Lamisil Singeldos för dig. En enda applicering räcker. Tack vare Lamisil Singeldos unika depåeffekt frisätts den aktiva substansen kontinuerligt från filmen till huden. Läkemedlet finns kvar i upp till 13 dagar efter appliceringen och bekämpar de patogener som orsakar fotsvamp mellan tårna. Därför är det praktiskt taget omöjligt att avbryta behandlingen i förtid.

Hur du kan förebygga fotsvamp

Se till att fötterna är rena, torra, särskilt mellan tårna.

Se till att fötterna är rena, torra, särskilt mellan tårna.

Gå aldrig barfota i gemensamma duschar och omklädningsrum. Använd alltid badtofflor!

Gå aldrig barfota i gemensamma duschar och omklädningsrum. Använd alltid badtofflor!

Tvätta fötterna noga med vatten och en pH-neutral tvål

Tvätta fötterna noga med vatten och en pH-neutral tvål och torka dem omsorgsfullt. Detta är särskilt viktigt efter träning eller användning av lufttäta skor, t.ex. på arbetet.

Glöm inte att byta strumpor varje dag

Glöm inte att byta strumpor varje dag och att tvätta dem i 60 °C. Ha alltid rena strumpor av bomull eller annat naturmaterial.

Produkter för behandling av fotsvamp